16 November, 2013

ΜΕΓΑΛΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ NEWCASTLE


Κάπως ενωρίς, αλλά σε χαρούμενη εορταστική ατμόσφαιρα, έλαβε χώρα την Τρίτη 12η Νοεμβρίου 2013, η Χριστουγεννιάτική Εορτή, που οργανώνεται κάθε χρόνο από την Ενορία / Κοινότητα των Αγίων Αποστόλων στο Newcastle, για το DAY CARE PROGRAM, και πάντοτε με την συνεργασία του Κέντρου Προνοίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. Οι ακούραστες κυρίες Λαμπρινή Αγγέλου και η Λουϊζα Πετρίδη, μαζί με τους πολύτιμους εθελοντές του Προγράμματος, για μια ακόμη φορά ετοίμασαν ένα υπέροχο γεύμα, στο οποίο παρεκάθησαν οι συμπάροικοι, για τους οποίους όλο το χρόνο προσφέρεται αυτό το Πρόγραμμα. Μαζί τους όπως πάντοτε ο σεβαστός π. Ευθύμιος Λαμπρόπουλος μετά της Πρεσβυτέρας του κας Διονυσίας, καθώς επίσης και ο Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ναού των Αγίων Αποστόλων, π. Νικόλαος Σκορδίλης.
Την γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους, ο κ. Στέλιος Μαγδαλόπουλος, Διευθυντής του Κέντου Προνοίας του Σύδνεϋ, συνοδευόμενος από τις κυρίες, Δήμητρα Μιχοπούλου, Μέλος της Διοικητικής Επιτροπής, και από το προσωπικό του Γραφείου, οι κυρίες Στέλλα Τουμπελέκη και Θεοδώρα Νταμπάση. Τους Ομογενείς που παρευρέθηκαν στην γιορτή, καθώς επίσης και τους επισκέπτες από το Σύδνευ καλωσόρισε ο π. Νικόλαος, και για μια ακόμη φορά τόνισε την μεγάλη προσφορά προς την τρίτη ηλικία, όλων εκείνων που ασχολούνται με το Πρόγραμμα αυτό, κάθε Τρίτη και Πέμπτη.

Είναι αναγκαία και πολύτιμη, τόνισε ο π. Νικόλαος, για τους ηλικιωμένους Ομογενείς μας, αυτή η μεταξύ τους συνάντηση δυό φορές την εβδομάδα, διότι τους βοηθά να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο του "Κοινωνικού Αποκλεισμού" που οδηγεί τα άτομα της τρίτης ηλικίας, οι τόσο γρήγοροι ρυθμοί της ζωής στη σημερινή Κοινωνία μας. Και όπως διαπίστωσαν Βρετανοί ερευνητές, οι γηραιότεροι άνθρωποι σήμερα, που έχουν λιγοστές κοινωνικές επαφές, είναι πιθανότερο να ζήσουν λιγότερα χρόνια, σε σχέση με όσους δεν ζουν στην απομόνωση. Ειναι λοιπόν μεγάλη η προσφορά όλων όσων βοηθούν το Πρόγραμμα αυτό, το γνωστό DAY CARE στην Παροικία μας, και άξιος ο μισθός τους, αλλά και μεγάλη η ευγνωμοσύνη που όλοι μας τους οφείλουμε, για αυτή τους την αφοσίωση. Στη συνέχεια λόγια αγάπης απήυθηναν η κα Δήμητρα Μιχοπούλου, την οποία οι συμπάροικοι δέχονται με πολλή στοργή, κάθε φορά που τους επισκέπτεται, και ο Διευθυντής του Κέντρου Προνοίας, κ. Στυλιανός Μαγδαλόπουλος. Το εορταστικό πρόγραμμα οπωσδήποτε πλουτίστηκε με την υπέροχη εμφάνιση της Χορωδίας του Κέντρου Προνοίας, την οποίαν με τόση χάρη διευθύνει η γνωστή καλλιτέχνις και τραγουδίστρια, η κα Δέσποινα Λουκά.

Τα τραγούδια της, Ελληνικά και Αγγλικά, γοήτεψαν τους παρευρισκομένους στη γιορτή, που με ενθουσιασμό καταχειροκρότησαν την κα Λουκά και τα Μέλη της χορωδίας. Μετά το πλουσιότατο γεύμα που επακολούθησε, το Κέντρο Προνοίας προσέφερε στους Εθελοντές από ένα αναμνηστικό δώρο, ελάχιστο δείγμα πολλής αγάπης και ευγνωμοσύνης για την πολύτιμη καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου συμβολή τους στο Πρόγραμμα αυτό, καθώς επίσης και από ένα χριστουγεννιάτικο δώρο σε όλους τους συμπάροικους. Ηταν ακόμη μια θαυμάσια Εκδήλωση, προσφορά προς την Παροικία μας, και όπως κάθε τι που γίνεται από αγάπη, έτσι και αυτή η ελκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία. 

 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ:

 
ο κ. Στυλιανός Μαγδαλόπουλος

η κα Δήμητρα Μιχοπούλου

και ο π. Νικόλαος Σκορδίλης




η Καλλιτέχνις κα Δέσποινα Λουκά που για μιά ακόμα φορα καταχειροκροτήθηκε από του συμπάροικους





Οι Εθελοντές μας σε ένα αναμνηστικό στγμιότυπο.

Ορθιοι από αριστερά διακρίνονται: Τασία Πατσαντζοπούλου, Δέσποινα Ξενάκη, Ελένη Αγγέλου, Λαμπρινή Αγγέλου, π. Νικόλαος, πρεσβυτέρα Ευμορφία, Ελένη Νικολετάτου, Θεοδώρα Νταμπάση, Πηγή Προσαλέντη, ο Διευθυντής του Κέντρου Προνοίας κ. Στυλιανός Μαγδαλόπουλος, Αγλαϊα Φάβιου, Στέλλα Τουμπελάκη και Ρίτα Ξεφτερά.

Καθήμενοι: Παναγιώτης Αγγέλου, Χριστόφορος Κέντρος, Λουϊζα Πετρίδη και Δήμητρα Μιχοπούλου.




Η Χορωδία με τους Εθελοντας του DAY CARE


Ο π. Νικόλαος με τους λεβέντες συμπάροικους, Χριστόφορο Κέντρο, Παναγιώτη Παράσχο, Αγγελο Νικολετάτο, Ευάγγελο Νικολετάτο και Παναγιώτη Αγγέλου.

Οι συμπάροικοι στο Κοινοτικό Μέγαρο παρακολουθούν το Εορταστικό Πρόγραμμα.

No comments:

Post a Comment

We value your opinion..

Note: only a member of this blog may post a comment.