10 January, 2012

Θεοφάνεια στο NEWCASTLE

Με παραδειγματική τάξη και ευλάβεια, πλήθη πιστών κατέκλυσαν από ενωρίς τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων για να παρακολουθήσουν την πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Κυριακής 8ης του μηνός Ιανουαρίου. Με την ίδια τάξη και ευλάβεια, μετα την Θεία Λειτουργία, όλοι μετακινήθηκαν με διάφορα μέσα, στην Ιστορική Τοποθεσία, του Ειρηνικού Ωκεανου, γνωστή ως Bogie Hole, για την Τελετη της Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στην θάλασσα.

Εντύπωση προκάλεσε στα Μέσα Μαζικης Ενημέρωσης, στους Σταθμούς της τοπικής Τηλεόρασης και στις Αγγλόφωνες Εφημερίδες, το πλήθος που περευρέθηκε στην Τελετή, και με πολύ κολακευτικά σχόλια για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό αναφέρθηκαν στην μοναδική αυτή Τελετή της Εκκησίας μας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ενώ η περιοχή του Bogie Hole, είναι ακόμη κλειστή για το κοινό, εν τούτοις, τόσο η Δημαρχία της Πόλης, όσο και το Υπουργείον Γαιών, the Department of Lands, επέτρεψαν και παλιν εφέτος την Τελετή, και έστειλαν στην περιοχή υπεύθυνο προσωπικό για να διευκολύνουν την προσέλευση του κόσμου.

Τον Τίμιο Στααυρό από την θάλασσα, ανέσυρε, για δεύτερη φορά εφέτος, ο νεαρός Παναγιώτης Τσέρος, εγγονός των αείμνηστων Παναγιώτη και Παρασκευής Τσέρου, που ο θάνατος τους άφησε τόσο μεγάλο καινό, στη ζωή της Παροικίας μας. Προς τον νεαρό Παναγιώτη, ο Πρόεδρος της Κοινότητος προσέφερε ασημένιο επιστήθιο Σταυρό, σε όλους δε τους νέους που βούτηξαν στη θάλασσα, αναμνηστικούς Σταυρούς από την Ιερά μας Αρχιεπισκοπή.

  ο π. Νικόλαος ετοιμάζεται να ρίξει τον Τίμιο Σταυρό στα νερά του Bogie Hole

o νεαρός Παναγιωτης Τσέρος παραδίδει τον Σταυρό στον π. Νικόλαο και δέχεται τις ευλογίες του.

Αναμνηστική φωτογραφία όλων των νέων που έπεσαν στην θάλασσα.

o π. Νικόλαος με δημοσιογράφο του Newcastle Morning Herald.

No comments:

Post a Comment

We value your opinion..

Note: only a member of this blog may post a comment.