09 July, 2011

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΟ NEWCASTLE

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΟ NEWCASTLE
(OFFICIAL CELEBRATION IN NEWCASTLE)

Με την παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Απολλωνιάδος, πολλών Ιερέων και πλήθους προσκυνητών γιορτάσθηκε κι εφέτος η Εορτή και Πανήγυρις των Αγίων Αποστόλων στην πόλη του Newcastle.

Στον Μεγάλο Εσπερινό την παραμονή της Εορτής, προεξήρχε ο Αρχιμανδρίτης π. Σοφρώνιος, ιερατικώς Προιστάμενος του Ιερού Ναού της Αναστάσεως του Χριστού Kogarah, συμπαραστούμενος υπό των πρεσβυτέρων π. Στυλιανού Σκούτα και π. Σωτηρίου Δραπανιώτη από το Kingsford, π. Σωτηρίου Παπαφιλόπουλου από το  Blacktown, π. Δημητρίου Γιαμαίου από το Dubbo, π. Ευθυμίου Λαμπροπούλου και του Ιερατικώς Προισταμένου του Ναού π. Νικολάου Σκορδίλη. 

Την επομένη, στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων, την Θείαν Αρχιερατική Λειτουργία ετέλεσε ο Θεοφιλέστατος ΕπίσκοποςΑπολλωνιάδος κ.κ. Σεραφείμ, βοηθούμενος υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Σοφρωνίου, των πατέρων Σωτηρίου Παπαφιλόπουλου, Δημητρίου Γιαμαίου, του Ιερατικώς Προισταμένου του Ναού π. Νικολάου Σκορδίλη και του Διακόνου π. Νεκταρίου Ιωάννου. Εψαλλαν μελωδικώτατα οι Ιεροψάλτες Βασίλειος Ψιλάκος, Μιχαήλ Ψαρομάτης και ο φοιτητής της Θεολογικής μας Σχολής Γεώργιος Βρυώνης. Στην ομιλία του ο  Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην Αποστολική Διαδοχή μέσα στην Εκκλησία και στην προσφορά των Αγίων Αποστόλων σε ολόκληρη την Οικουμένη. 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Θεφιλέστατος εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. κ. Στυλιανού τίμησε με ειδικήν Ευαρέσκειαν τον εκ Κεφαλληνίας καταγόμενον κ. Αγγελον Νικολετάτον, έναν εκ των πρωτεργατών της Ενορίας/Κοινότητος των Αγίων Αποστόλων, ο οποίος για πενήντα και πλέον χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Εκκλησία και στον Ελληνισμό της Περιοχής. Μιά τιμή που με ικανοποίηση δέχθηκαν και με ενθουσιασμό επικρότησαν οι Ομογενείς της πόλεως που για δεκαετίες παρακολουθούν την πολύτιμη και πολύπλευρη προσφορά του κ. Νικολετάτου στην Εκκλησία και στην Ομογένεια. Ο Θεοφιλέστατος αφού συνεχάρη τον τιμηθέντα, δεν παρέλειψε να εκφράσει και την ικανοποίηση του προς το Διοικητικόν Συμβούλιον της Ενορίας/Κοινότητος που στην πλειοψηφία του απαρτίζεται από νέους και νέες της νέας γενιάς, συγχρόνως όμως να τους τονίσει ότι δεν θα πρέπει ποτε να ξεχνούν τους αγώνες και τις θυσίες των προηγουμένων Διοικητικών Συμβουλίων και την ανεκτίμητη συμβολή τους στην πρόοδο της Ενορίας/Κοινότητος. 

Στο παραπλεύρως του Ιερού Ναού Κοινοτικόν Μέγαρον, πλούσια Τράπεζα περίμενε όλους τους προσκυνητάς, στην οποίαν παρεκάθησε ο Θεοφιλέστατος και η συνοδεία του. Η ικανοποίηση του Θεοφιλεστάτου ήταν για μιά ακόμη φορά εμφανής στο πρόσωπο του βλέποντας τους ομογενείς να τον πλαισιώνουν με τόση αγάπη και σεβασμό, και να θέλουν όλοι να φωτογραφηθούν μαζί του, ιδιαιτέρως δε το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο υπό την Προεδρία του κ. Φώτη Μαρκεζίνη.

Μετά το πέρας της Γιορτής ανεχώρησε και ο Θεοφιλέστατος με την συνοδεία του. Με συγκίνηση Τον αποχαιρέτησαν οι Ομογενείς, με την παράκληση όπως ακόμη μια φορά μεταφέρει στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Στυλιανό την αφοσίωση και στοργή του Κλήρου και του Λαού της Ενορίας-Κοινότητος των Αγίων Αποστόλων Newcastle.
 Στην φωτογραφία ο τιμηθείς Ομογενής κ. Αγγελος Νικολετάτος μετά της συζύγου του Ελένης, μαζί με τον π. Νικόλαο
και τους Συμβούλους Νικόλαο Λαμπρόπουλο και Απόστολο Μυλωνα πλαισιώνουν τον Θεοφιλέστατο κ. Σεραφείμ.
 Αναμνηστική φωτογραφία στο Κοινοτικό Μέγαρο,  του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου, των Ιερέων, του Προέδρου και 
Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. 

No comments:

Post a Comment

We value your opinion..

Note: only a member of this blog may post a comment.